zondag 19 april 2015

CHOCOLADE PANNENKOEKEN

Lunch, voor ons een moment vol vraagtekens.
Avondeten, weinig problemen. Ontbijt, altijd het zelfde.
De vraag is altijd; waar hebben we trek in.
Van eieren met bosui, paprika, champignons, naar
eieren met banaan, naar wentelteefjes, naar pannenkoeken.
Mijn gedachten (stemmen) maken soms rare sprongen.

Zelf pannenkoeken maken hebben we van Rowena, een goede vriendin
van mijn dochter. Wij zijn haar daar heel dankbaar voor.
Ik zelf maak ze nooit omdat ik het niet kan maar daar in tegen maakt mijn
dochter de beste die je maar kunt voorstellen.
Ik ben goed in poffertjes en zij weer niet.
Ieder zo zijn kwaliteiten.

Dan nu onze eigen twist omdat wij behoefte aan cacao hebben en geen repen chocolade in huis hebben liggen.

Ingrediƫnten:
Wat we in huis hebben gevonden ;-)
3 eieren
wat (soja) melk
wat (volkoren) meel
2 zakjes vanillesuiker
snufje zout
wat cacao (ik denk 2 dessert lepels)
Kokos vet (om in te bakken, kan ook olie zijn of boter)
Honing

Doe de eieren in een beslagkom en roer ze stuk.


Wij hadden nog witte eieren maar het mogen ook
bruine eieren zijn ;-)





Doe er wat (een scheutje) melk bij en roer door elkaar.

Wij gebruiken soja melk omdat wij lactose intolerant zijn.
Je kunt elke soort melk gebruiken, net wat je in huis hebt.



 



Voeg er wat meel bij, tot het een goed beslag is.

Je kunt ook gewone witte bloem gebruiken.








Snufje zout niet vergeten en de 2 zakjes vanillesuiker
erdoor roeren.

Als je geen suiker mag of wilt gebruiken laat je dit
achterwegen. Er gaat tenslotte nog honing overheen.





Doe de cacao erbij en zorg dat er geen klontjes meer zijn.

Onze cacao was nogal klonterig geworden. Je kunt het
altijd eerst aanmaken met een beetje melk of water.






Pak een kleine koekenpan en doe er kokosvet in.

Hier kun je natuurlijk ook boter of olie gebruiken,
het is maar net wat jij gewent bent.
Wij gebruiken kokosolie omdat het tegen hitte kan
en niet gaat verbranden.





Giet een beetje beslag in de pan en bakken maar.









Wij hebben uit ons beetje beslag 5 kleine pannenkoeken
gehaald.

Je kunt meer beslag nemen en grotere maken.



   
De volkorenmeel zorgt ervoor dat je sneller vol zit,
dus hoef je er niet zoveel van te maken.



EET SMAKELIJK.




Doe er wat honing over en ze zijn heerlijk!

Wij hebben ze als lunch gebruikt maar je kunt ze
ook als toetje maken of ........ Gewoon wanneer je
opeens lekkere trek hebt en niets kant-en-klaar
hebt staan.

ZE WAREN JAMMIE!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten